Har du mod på at bruge et sabbatår på en måde, der gavner andre, så kan du blive frivillig i et studenterråd. Studenterrådene arbejder med mange forskellige opgaver, og der er derfor også noget for enhver smag. Hvis du gerne vil have et godt overblik over, hvad der er muligt, kan du her få et par forslag til, hvordan du kan planlægge dit sabbatår.
Find ud af hvilke opgaver der er relevante for dig
Det første du skal gøre, er at finde ud af hvilke opgaver der er relevante for dig. Mange studenterråd har fokus på et bestemt område, f.eks. kultur, miljø eller sociale forhold. Så det er en god idé at tjekke, om det er et emne, du brænder for. Derudover skal du også tage stilling til, hvad du har lyst til at lave. Er du f.eks. god til at skrive, kan du være med til at lave nyhedsbreve eller blogindlæg. Kan du godt lide at snakke med andre, kan du være med til at arrangere arrangementer. Det er også en god idé at tænke over, hvilke kompetencer du gerne vil udvikle. Det kan f.eks. være kommunikation, marketing eller it.
Find ud af hvilket studenterråd der passer til dig
Når du har fundet ud af, hvilke opgaver, der er relevante for dig, så kan du begynde at kigge på de forskellige studenterråd. Du kan f.eks. kigge på hjemmesiderne for de forskellige studenterråd eller du kan spørge dine venner og bekendte, hvilke studenterråd de kender. Det er også en god idé at snakke med andre studerende, der har været frivillige i et studenterråd. De kan give dig et godt indblik i, hvad det vil sige at være frivillig i et studenterråd, og hvilke forventninger du skal have.
Find ud af hvornår du har tid
Det er også en god idé at finde ud af, hvornår du har tid i dit sabbatår. Mange studenterråd har brug for frivillige i bestemte perioder, f.eks. når der afholdes et arrangement eller en konference. Så det er en god idé at planlægge, hvornår du har tid, så du er sikker på at kunne deltage i de aktiviteter, der er relevante for dig. Derudover skal du også tage stilling til, hvor mange timer om ugen eller om måneden du har tid til at lave frivilligt arbejde. Det er nemlig ikke alle studenterråd, der har brug for frivillige, der er til rådighed 40 timer om ugen. Så det er en god idé at finde ud af, hvor meget tid du har, så du kan finde et studenterråd, der passer til dine behov.