Skab gennemskuelighed ved handel med din bolig

En bolighandel er mere en stor ting. Der er gode grunde til at der er mange formalia, der skal være på plads, inden en bolighandel kan gøre endelig. Ofte er der forholdsvis store beløb i spil, og der er mange aspekter ved boligen, som ikke er umiddelbart synlige ved en almindelig besigtigelse af lægfolk. Her er ekspertviden krævet. En del af det er lovpligtigt, andet er almindelig god skik og ordentlighed. Tryghed er vigtig, når man handler bolig.

Langt de fleste, som sælger hus, sørger for at få udarbejdet en tilstandsrapport. Ofte er det også et krav fra køberne. Der er også virkelig god mening i at inkludere en tilstandsrapport i handlen. Den giver et fuldt overblik over boligens tilstand, udført af uvildige eksperter, som har den nødvendige viden og erfaring. Denne gennemsigtighed er vigtig, både for sælger og køber. Hvis der senere opstår tvister, så vil denne tilstandsrapport være en stor hjælp.

Det store overblik

Du kan aftale et besøg af byggesagkyndige ved at udfylde en formular på Botjeks hjemmeside. Det er meget enkelt. Når eksperterne ankommer til din bolig, vil de foretage en grundig byggeteknisk gennemgang af din bolig. Ud fra denne vil de foretage en vurdering af ejendommen. De vil rådgive dig om, hvad du skal være opmærksomme på ved salg, og du vil få mulighed for at stille spørgsmål. Der vil også være materiale, som du skal udfylde. 

På denne baggrund vil der blive udarbejdet en tilstandsrapport. Her vil alle de konklusionerne fra gennemgangen fremgå, så både du og køber kan se hvilken tilstand boligen er i, samt en vurdering af ejendommen sammenlignet med andre tilsvarende ejendomme. Et vigtigt, tryghedsskabende dokument for alle parter i handlen.

Handel med gennemsigtighed

Når man har dokumenterne i orden og der er transparens i forløbet, så føler alle parter sig på sikker grund. Det er vigtigere end man tror. En sælger kan stilles ansvarlig for fejl og mangler i op til ti år efter at handlen er gjort endelig.

Har man en tilstandsrapport med i dokumenterne, så står sælger uendeligt meget bedre juridisk, hvis der skulle komme et retsligt efterspil.