Sådan hjælper du dit lokalsamfund

Næstekærlighed. Der er rigtig meget fokus på at hjælpe andre i nød ved eksempelvis at donere til nødhjælpsorganisationer og andre velgørenhedsarrangementer, og det er kun en skøn og dejlig tendens. Men nogle gange kan det være svært at gennemskue, hvad ens penge eller donation går til, og så mister man måske med tiden lysten til at hjælpe igen. For nogle kan det nemlig føles som skruen uden ende, og man mister derfor overblikket over, hvor der kan hjælpes. Du skal for alt i verden ikke stoppe med at donere til de nødhjælpsorganisationer eller lignende, som du brænder for, men vil du gerne opleve en følelse af, at du rent faktisk kan se og mærke, at din hjælp bidrager til fremgang, kan du starte med at kigge i dit lokalsamfund. Her er nemlig tit og ofte også brug for hjælp og støtte, fordi der er mennesker over hele landet, som har brug for en kærlig håndsrækning. 

Dit og mit lokalsamfund

Det kan båd være det lokalsamfund, du bor i nu, eller det kan være det, du er vokset op i. Her er mange måder at hjælpe på, og kigger du på dine egne egenskaber, kan det være, der er noget, der bare giver 100% mening, at du kaster dig over. Har du ikke lige umiddelbart nogle idéer, kan du her læse om nogle bud, som du måske kan bruge, eller som i hvert fald kan sætte tankerne i gang. 

Det danske pantsystem er fantastisk, for det er med til at sikre, at der ikke dagligt bliver smidt tusindvis af plastikflasker i naturen. Og det sikrer også, at dem, der bliver smidt, samles op igen. Og det kunne for eksempel være af dig. Tag en bærepose i lommen og tag ud og saml flasker. På den måde får du både motion, frisk luft og god samvittighed. Og når du afleverer dem i pantautomaten i supermarkedet, kan du enten donere pengene til et godt formål, eller du kan beholde dem selv. Det er op til dig, men din by vil takke dig for, at du hjalp med at rydde op i naturen. 

Du kan også vælge at gøre aktiv reklame for dit lokalsamfund med fx en flot Århus plakat. En Århus plakat er for dig, der bor i byen, eller måske er født og opvokset der, og en Århus plakat er simpelthen fantastisk til at vise alt det skønne ved området. Der findes også rigtig mange andre bymotiver, så hvis en Århus plakat ikke lige er rettet mod dig, kan du helt sikkert finde den variant, som skal hjem til dig og hænge. 

Der er mangel på frivillige, og derfor kan du helt sikkert finde et sted, som står og mangler dig. Det kan være i den lokale sportshal, genbrugsforretningen, eller måske på plejehjemmet? 

Du kan også sætte ind helt tæt på, hvor du bor, dvs. hos dine naboer. Godt naboskab smitter, og det giver et glad og tilfreds lokalsamfund. Sørg for at skabe nogle gode stunder og traditioner naboer imellem, og du vil mærke, hvordan stemningen og atmosfæren vil stige. 

Har du en lille politiker gemt i maven? Lokalpolitik behøver ikke at være kedeligt, og du kan være med til at ændre på ting, hvis du engagerer dig.