Klassisk italiensk drue med stor smag

Hvor er der dog mange gode italienske vine. Der er vine nok til et helt liv, alene i de italienske. Naturligvis skal man da også smage de franske og argentinske og alle de andre fantastiske vine, men af en eller anden grund vender rigtigt mange af os igen og igen tilbage til de italienske. De har en særlig klasse, som også kendetegner den italienske mad. Det er ikke lige til at sætte ord på, men vi kender det, alle os, som har rejst i støvlelandet og smagt på dets mad og vin.

Druen sangiovese er en af de centrale i den italienske vinproduktion. Den går igen mange steder og i mange af de mest skattede vine fra det solrige land. Druen stammer fra Toscana, et af de smukkeste områder i italien, hvor der også fremstilles vin af særdeles fremragende kvalitet. Man finder sangiovese i nogle af de allerstørste vine fra regionen, som Chianti og Brunello. Vine, som er ikoniske og elskede over hele verden. 

Smuk og frugtig

Med sin smukke lilla farve og den frugtige smag af jordbær, krydderier og eg, er den unge sangiovese en smagsrig, lækker vin. Duftnoterne af jordbær, kirsebær, blomme og blomster er fremtrædende og giver en herlig fornemmelse i næsen. Der er megen enkelhed, men også mange facetter i denne klassiske drue, som sangiovese er.

Det er en vin, som egner sig fremragende til retter med tomat. En sangiovese er et godt valgt til pizza og pasta. Her kommer den virkelig til sin ret, og fremhæver glimrende den italienske tomatbaserede kost. Men vinen er også en rigtig god ledsager til gode kødretter eller en god bøf. Den skønne sangiovese fremhæver smagen af god mad og kommer godt til sin ret.

At leve livet

Når man får sig et godt glas rødvin, så er det svært at være sur på livet. Livet er jo godt og fyldt med smag, farver og dufte. Det er ikke dårligt at være levende i selskab med en klassisk rødvin, der stråler af farve og dufter og smager. Man må godt forkæle sig selv ind imellem.