Endnu en krimi i Ravn-serien

Danske læsere har i den grad taget krimigenren til sig. Der er da også noget fantastisk i at indrette sig godt i sofaen eller lænestolen med en god bog. Gerne med noget lækkert og en god kop kaffe eller te. Og så bare læse og dykke ned i en verden, hvor mysterier og små gys driver fortællingerne frem. Hvor sære og spændende personer og miljøer træder frem for vores indre øje og fører og væk fra hverdagens trivielle små problemer. Læsning er en gave for mange danskere.

Hvis man har fulgt med i Ravn-serien, så kommer det nok som en glædelig nyhed, at nummer syv i serien nu er udkommet. Imperiet er endnu en krimi, skrevet af Michael Katz Krefeld. En rigmandsdatter er blevet kidnappet. Det drejer sig om den skandaleombruste Christiane Saxenholm, og i Imperiet bliver Ravn kontaktet af advokaten Miriam Østergaard. Han skal overbringe løsesummen, men bliver viklet ind i et blodigt drama om kontrollen med et stort finansimperium.

Hårrejsende spænding

Dette syvende bind, i serien om Ravn, Imperiet, er spænding og underholdning af høj klasse. Man har svært ved at lægge bogen fra sig, for dramaet er så højspændt, at man simpelthen hele tiden må læse videre for at vide hvad der sker. Fra første side sidder læseren tryllebundet til Imperiet, der oser af spænding og mystik fra start til slut.

Der er rigtigt mange læsere, der elsker den slags historier, hvor man ikke kan slippe bogen, fordi det hele simpelthen er så nervepirrende spændende. Med Imperiet er spørgsmålet om man når at få spist småkagerne og drukket sin kaffe, for det går over stok og sten, så man flår om på næste side, så snart man har nået bunden af den første. Om det er regnvejr, sne eller solskin udenfor, det ænser man ikke, når man er opslugt af krimier som denne.

Hjemme igen

Efter læsning af sådan en bog, så er det helt underligt at opdage at man er hjemme og sidder i sin sofa, når sidste side er læst i denne bøgerne om Ravn. En søndag får hurtigt ben at gå på i selskab med denne bog.