6 gode råd når du er forkølet

Der er ikke noget værre end at vågne op med en forkølelse. Du har ondt i halsen, du er træt og du har ikke lyst til at gøre noget som helst. Men heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at lindre din forkølelse. Her får du 6 gode råd.

Drik masser af væske

Det er vigtigt at drikke masser af væske, når du er forkølet. Det kan være vand, frugtdrik eller te. Det er især godt at drikke te, da det kan lindre ondt i halsen. Men det er også en god idé at drikke meget vand, da det kan hjælpe med at skylle bakterierne ud af kroppen.

Spis sundt

Det er ikke altid lige let at have appetit, når man er forkølet. Men det er faktisk en god idé at spise sundt, når man er syg. Det kan være frugt og grønt, magert kød eller fisk. Sund mad kan hjælpe din krop med at komme hurtigere igennem sygdommen.

Undgå at ryge

Hvis du ryger, så er det en god idé at undgå at ryge, når du er forkølet. Rygning kan nemlig forlænge din sygdom og gøre ondt i halsen værre.

Tager du hostesaft?

Hvis du har ondt i halsen, så kan det være en god idé at tage noget hostesaft. Det kan lindre ondt i halsen og gøre det nemmere for dig at hoste op. Du kan købe hostesaft i håndkøb, så du ikke behøver at besøge din læge.

Gå i seng tidligt

Det kan være fristende at blive oppe og se en film, når man er syg. Men det er faktisk en god idé at gå i seng tidligt, når man er forkølet. Det kan nemlig hjælpe din krop med at komme hurtigere igennem sygdommen. Sørg for at sove med et åbent vindue, så du får frisk luft.

Undgå stress

Hvis du er stresset, så kan det være svært for din krop at komme igennem sygdommen. Det betyder, at det kan være en god idé at undgå stress, når du er forkølet. Brug tid på at slappe af og gør nogle ting, der kan få dig til at føle dig bedre tilpas. Det kan f.eks. være at se en god film eller læse en god bog.

Hvis du er i tvivl, så kontakt altid din læge

Hvis du er i tvivl om din forkølelse, så kan det være en god idé at kontakte din læge.